
Uroczyste obiady są na stałe wpisane w polską tradycję. Zwieńczeniem takiego posiłku jest ciasto i kawa. Jeżeli wypiek jest jeszcze własnej roboty, na pewno wzbudzi to zachwyt i uznanie gości. Aby upiec dobre ciasto, oprócz chęci i opanowanego przepisu, pomocny będzie zestaw przyborów kuchennych, takich jak wałek, pędzel, szpatułka, foremki, trzepaczka, itp. Ważne jest, aby te wszystkie akcesoria były również bezpieczne w użytkowaniu dla wszystkich naszych naczyń kuchennych. Na przykład trzepaczka, dzięki której ubijemy wszelkiego rodzaju masy płynne lub półpłynne do naszego ciasta. Jeśli jest wykonana ze stali nierdzewnej, istnieje duże prawdopodobieństwo podczas używania porysowania powierzchni naczynia. Oczywiście wyjściem z sytuacji jest używanie starego garnka, którego nie będzie nam szkoda. Co w przypadku, gdy takiego nie posiadamy, lub nie chcemy posiadać, a nasza kuchnia wyposażona jest tylko w nowe zestawy misek i garnków powlekanych specjalną powłoką wrażliwą na tarcie? Rozwiązaniem może być trzepaczka, której metalowe pręciki ze stali nierdzewnej są pokryte specjalnym silikonem, który zapobiega rysowaniu powierzchni wrażliwych. Ponadto silikon ten jest odporny na wysokie temperatury, dzięki czemu ubijaczka znajduje wiele innych zastosowań. Dodatkowym atutem jest szeroka gama kolorystyczna produktu oraz fakt, że taka trzepaczka jest przystosowana do mycia w zmywarce.