Ciecerzyca to składnik coraz częściej i chętniej wykorzystywany do wielu dań. Należy do roślin strączkowych i jest niezwykle bogata w białko, a także błonnik, liczne witaminy oraz minerały. Regularne wykorzystywanie tego warzywa w przygotowywanych przez siebie potrawach pozwala na utrzymanie prawidłowego stężenia glukozy we krwi, korzystnie działa również na osoby zmagające się z problemami na tle cholesterolowym. Ciecerzyca pozwala kontrolować apetyt, zmniejsza ryzyko powstawania wielu chorób. To fantastyczny zamiennik mięsa w wielu daniach wegańskich i wegetariańskich. Z wody po ciecierzycy można przygotowywać również desery.
Dodaj Komentarz
Poleć stronę
Wpis zawiera błędy
Logowanie
Pozostałe artykuły z kategorii
Estetyczne i funkcjonalne meble na zamówienie
Jako producent mebli działamy od lat, dostarczając satysfakcji klientom o bardzo wysokich wymaganiach. Mogą państwo zamówić u nas doskonałej jakości meble kuchenne. Mamy bardzo szeroki wybór ...
Dobra odzież dla niemowlaków w niskich cenach
Kupowanie ubrań oraz innych elementów dla dzieci często wiąże się z dużymi wydatkami, na co narzekają rodzice. Można jednak kupić takie artykuł jak odzież niemowlęca w niskiej cenie, jeż...
Dlaczego warto skorzystać z portalu kuponiarni?
Współcześnie praktycznie każda osoba na świecie nie jest w stanie obejść się bez urządzenia, jakim jest pralka, którą można kupić w wielu sklepach stacjonarnych oraz internetowo. Większo...
Zapewnij sobie odpowiedni komfort wypoczynku!
Sen ma wiele właściwości zdrowotnych. Brak zdrowego snu może być przyczyną wielu chorób, w tym depresji. Aby jednak wypoczywać w odpowiedni sposób, aby dostatecznie zregenerować nasz organiz...
Sklep z ekologiczną żywnością coraz modniejszy
Od dawna wiadomo, że odżywiamy się niezdrowo. Nie tylko dlatego, że nie przestrzegamy właściwej diety - zresztą sami naukowcy nie mają do końca rozeznania co jest właściwą dietą, a co nie...